Συμμετέχουμε

σε κάθε δομή οργάνωσης της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης

 

Επικοινωνία

email: info[at]dkonstantopoulos.gr

Wednesday, 08 March 2017 15:52

Ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων μελών ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Η ακαδημαϊκή αναγνώριση και η ποιότητα των σπουδών του ΕΑΠ, έχουν αναγνωριστεί στην Ελληνική και Διεθνή Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές που προσφέρει είναι υψηλού επιπέδου και διδάσκονται από καθηγητές- επιστήμονες κύρους .

 

Ωστόσο, η προσπάθεια απαξίωσης και αμφισβήτησης του κύρους του ΕΑΠ δεν έχει σταματημό. Πρόσφατα ψηφίστηκε ρύθμιση να δίνεται σε ιδιώτη η έκδοση των συγγραμμάτων, ρύθμιση που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα δίδακτρα των φοιτούντων και προκαλεί τη μείωση του αριθμού των αιτήσεων λόγω οικονομικών  δυσκολιών.

Ταυτόχρονα, πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την επιλογή των μελών ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την περίοδο 2017-2020, όπου για πρώτη φορά αποτυπώνονται κριτήρια προδήλως αντισυνταγματικά και πέρα από κάθε αντικειμενική αποτύπωση αξιολόγησης.

Το ασαφές κριτήριο της “διαθεσιμότητας” ως προς τη δυνατότητα προσφοράς υπηρεσιών στο ΕΑΠ και η αρνητική μοριοδότηση για τους υποψηφίους που έχουν διατελέσει παλαιότερα μέλη ΣΕΠ, παραβιάζουν κάθε έννοια Δικαιοσύνης, ισονομίας και  ακαδημαϊκής αξιοκρατίας.

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται, πρώτα αποκλείουμε τους “άλλους” και μετά επιλέγουμε τους “δικούς μας”. Το ίδιο έργο ζήσαμε στις επιλογές των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης – αλήθεια ακόμα αναμένουμε τα βιογραφικά τους –, στις επιλογές Διευθυντών Διευθύνσεων και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων με ρυθμίσεις και αποκλεισμούς που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί στο αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ και αναμένεται η απόφαση της  Ολομέλειας.

Σταματήστε επιτέλους να αυθαιρετείτε και σεβαστείτε το κύρος και την προσφορά των καθηγητών στο ΕΑΠ. Η ανανέωση δε γίνεται με διαδικασία “αποκλεισμών”, γίνεται με κριτήρια, διαφάνεια και αντικειμενική αξιολόγηση. 

 

Αναζήτηση βάσει ημερομηνίας

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Γρήγορη πρόσβαση