Συμμετέχουμε

σε κάθε δομή οργάνωσης της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης

 

Επικοινωνία

email: info[at]dkonstantopoulos.gr

Tuesday, 11 July 2017 14:47

"Ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία"

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομίας κατέθεσαν σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Βουλευτής Αρκαδίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης, Οικονομίας, Τουρισμού, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχετικά με την μη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία.

 Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ.Γαβρόγλου

Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ.Παπαδημητρίου

ΘΕΜΑ: «Ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία».

 

Κύριοι Υπουργοί,

Το ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπει στον Θεματικό Στόχο 1 «Ενίσχυση Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας», χρηματοδότηση 823 εκ.ευρώ. Μαζί με την εθνική συμμετοχή και τις ιδιωτικές επενδύσεις, υπολογίζεται πως τα κονδύλια που θα επενδυθούν στον τομέα αυτό θα ανέλθουν στα 1,5 δις ευρώ, δημιουργώντας ανάπτυξη και ποιοτικές θέσεις εργασίας σε έναν τομέα με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης για τη χώρα μας. 

Από την ιστοσελίδα της ΓΓΕΤ, πληροφορούμαστε πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενεργές προκηρύξεις ούτε και αποτελέσματα τυχόν προηγούμενων προκηρύξεων, δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις ούτε έχουν γίνει πληρωμές. Με δυο λόγια: ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία από το ΕΣΠΑ 2014-2020, και βρισκόμαστε ήδη στη μέση της προγραμματικής περιόδου. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών που προσφέρονται στον τομέα της τεχνολογίας για τη χώρα μας: Δεδομένου ότι έως το 2020, αναμένεται το «άνοιγμα» σχεδόν ενός εκατομμυρίου νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας στις νέες τεχνολογίες στην ΕΕ, η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την αγορά, με πλεονεκτήματα το υψηλά καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό που διαθέτει, την γεωγραφική και πολιτιστική εγγύτητα με την εγγύς και μέση Ανατολή, το όχι υψηλό κόστος εργασίας. Εντούτοις, η Κυβέρνηση έχει παραμελήσει τελείως τον συγκεκριμένο τομέα, εγκαταλείποντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες νέους πτυχιούχους, οι οποίο αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, στερώντας την πατρίδα μας από τις ικανότητες και τον δυναμισμό τους. 

Ως εκ τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

Πότε θα ξεκινήσει η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία; Ποιος είναι ο αναλυτικός και συγκεκριμένος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους τομείς αυτούς; 

Αθήνα, 11.07.2017

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αναζήτηση βάσει ημερομηνίας

« December 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Γρήγορη πρόσβαση