Συμμετέχουμε

σε κάθε δομή οργάνωσης της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης

 

Επικοινωνία

email: info[at]dkonstantopoulos.gr

Thursday, 10 May 2018 18:34

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας για τη στήριξη των μαθητών από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

«Στήριξη των μαθητών από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές»

 Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιώ την υπ'αριθμ. πρωτ. 2401/4-5-2018 επιστολή του Δημάρχου Αγρινίου σχετικά με τη στήριξη των μαθητών από περιοχές που επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες και οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την 1η και 2η Δεκεμβρίου 2017 καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία, προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Οι ζημιές που καταγράφηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές ήταν σοβαρές και εκτεταμένες και οι Δήμοι Αγρινίου και Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και οι Τοπικές Κοινότητες Αργυρού Πηγαδιού, Αμβρακίας, Χαλικιού, και Κοκκινοβρύσης του Δήμου Θέρμου και οι Δημοτικές Ενότητες Αμφιλοχίας και Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ειδικότερα δε στην περιοχή του Αγρινίου, οξυμένα ήταν τα προβλήματα στην περιοχή της Μακρυνείας, τη Δημοτική Κοινότητα Παραβόλας και τις Τοπικές Κοινότητες Ζευγαρακίου και Κλεισορευμάτων.

Κύριε Υπουργέ, οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας δοκιμάστηκαν από τις καταστροφές και δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών τους και την επαναφορά στην κανονικότητα. Εν μέσω δε των δυσκολιών αυτών, οι μαθητές που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές καλούνται σε λίγες μέρες να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ευρισκόμενοι κατόπιν αυτών σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους συνυποψηφίους τους. Είναι λοιπόν αναγκαίο το Υπουργείο να τους στηρίξει με την ένταξή τους στις σχετικές διατάξεις για την ευνοϊκή μοριοδότηση και την εισαγωγή τους καθ'υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρακαλώ για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

 

Ο Αναφέρων Βουλευτής

 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Αναζήτηση βάσει ημερομηνίας

« July 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Γρήγορη πρόσβαση